Verdens mest solide datamaskin?

Det var sommeren 2007. Jeg jobbet for en liten lokal ISP den sommeren. Like før barnehagestengetid fikk jeg et oppdrag som gikk ut på å konfigurere et trådløst nettverk. Travelt, som det var, svinekjørte jeg litt til stedet. Jeg satte min bærbare datamaskin av merket Asus oppå taket av bilen av merket Volvo og konfigurerte ferdig det trådløse nettverket.

Deretter reiste jeg i full fart til barnehagen og hentet barnet fra hagen.

Dagen etter, da jeg skulle bruke min bærbare datamaskin av merket Asus igjen, merket jeg noe rart. Datamaskinen var vekk. 😮

Jeg innså etter et par sekunder at jeg ikke hadde tatt datamaskinen fra taket av Volvoen før jeg kjørte av gårde i full fart mot barnehagen. Shit.

Det hadde regnet hele natten, og da jeg fant igjen datamaskinen i grøfta, ca en kilometer unna der jeg begynte min kjøretur med den på taket var den dryppende våt. Og møkkete. Jeg vil anslå farten jeg hadde da den skvatt av biltaket til å være ca 60 km/t. Batteriet hadde ramlet ut. Det lå et par meter unna resten av datamaskinen. Overlevelsesstrategi?

Sikkert ferdig til å gjenvinnes til plast og metall tenkte jeg, men jeg skrudde den da i fillebiter, vasket alle delene og tørket de.

Etter montering av datamaskinen igjen ble jeg nokså overrasket. Nesten alt fungerte. Det som ikke virket var en RAM-brikke og det analoge modemet. Og CD-ROMen hadde litt guffen lyd, da jeg nok ikke fikk vasket vekk all sanden inni der. Men datamaskinen fungerte!

Etter dette har jeg alltid hatt stor respekt for Asus. Det må være verdens mest solide datamaskiner.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *