Test av berøringsfølsomhet på HTC Desire HD-skjerm

Det har kommet meg for øre at HTC Desire HD ikke reagerer like bra på tafsing som Apple iPhone. Umiddelbart er min reaksjon at dette ikke kan stemme, så jeg er nødt til å teste. Jeg har dessverre ingen iPhone tilgjengelig så jeg får testet den skjermen, men ta gjerne kontakt for å melde om dine erfaringer.

Ut fra andres erfaringer kan det høres ut som det finnes flere skjermer på HTC Desire HD. Det vil ikke være uvanlig. Jeg er ikke spesielt vant til å skru på mobiltelefoner, men da jeg skrur en del på bærbare datamaskiner ser jeg ofte at en modell av datamaskin fra samme leverandør inneholder ulike deler. Det er da spesielt skjerm, og delkomponenter til hovedkort som skiftes ut. Skjermen og hovedkortet pleier da å merkes med et annet nummer, men dette vil man da ikke se før man skrur opp og sjekker komponentene nøye. Dette gjelder forresten også harddisker, hvor samme modell harddisk har vidt forskjellig kontrollerkort. Det er derfor svært tenkelig at dette også gjelder mobiltelefoner, uten at jeg personlig kan bekrefte dette.

Min HTC Desire HD oppleves til å reagere svært raskt på berøring. Det oppleves som den reagerer rett før berøring, noe som burde være mulig på en kapasativ skjerm. Jeg må derfor teste nøye hvor mye eller lite som skal til før skjermen reagerer.

Jeg forsøker gjennom en binders. På forhånd tenker jeg at siden bindersen leder strøm bør dette gå helt fint. Det gjør det.

Deretter tenker jeg å prøve berøring gjennom papir. Gjennom ett lag 60 grams papir bør det gå fint for en normalt fungerende kapasativ skjerm, og det gjør det også. Derimot blir jeg overrasket over at jeg må helt opp til 8 lag før den slutter å fungere. 7 lag papir fungerer noenlunde greit.

Jeg forsøker plast av typen “first price brødpose”. To lag fungerer fint. Fire, åttte, 16 og 32 lag også. Ikke 64 lag. Akkurat grensen mellom 32 og 64 lag er ikke testet, men jeg høyner til isoleringstape.

Før jeg prøver tenker jeg at det er ingen måte den kapasative skjermen kan reagere gjennom ett lag isoleringstape. Overraskelsen er derfor stor da dette fungerer helt fint. TO lag fungerer fint til og med. Men ikke tre.

Det trengs tre lag isoleringstape eller åtte lag 60 grams papir for å stoppe berøringsfølsomheten til min HTC Desire HD. Den trenger ikke hud i det hele tatt, bare svært små endringer i elektrisk ladning.

Hvordan fungerer din? Tester du grundig?

4 thoughts on “Test av berøringsfølsomhet på HTC Desire HD-skjerm”

 1. På en iPhone 3Gs fungerer det helt suverent mellom fingeren og 16 sider med rosa vg-papir.

  Men, det er nok ikke bare det som menes. Jeg har sett tester der man sjekker hvor rette streker man klarer å få til, men for meg er følgende det viktigste; hvor flink er telefonen på å tolke mine berøringer. Min erfaring er at i nettleseren er som oftest iPhone flinkere til å tolke mellom berøringer for scrolling kontra trykke på linker. På andre telefoner var det litt mer varierende, men som oftest verre enn på iPhone.

  Dog, det er noen måneder siden jeg har testet, og dette er like mye en ting med OS som det er maskinvare.

 2. Takk for kommentar. Jeg vet ikke hvor tykt papir som brukes på VG sine rosa sider, men 16 sider av det gjetter jeg til er omtrent like tykt som 7 sider av 60 grams papir. Test av hvor rette streker man klare å lage høres litt rart ut, da et streker vil bli rettere jo tregere telefonen er. (en helt rett strek vil oppstå om OS kun registrerer start og stopp).

  Jeg har ingen problemer med linker, med mindre de er så tett på hverandre at jeg med uhell berører feil link. Det virker mer som et fingerproblem enn et maskin- og programvareproblem.

 3. Var mest for å påpeke at det ‘berøring’ var litt mer enn kun det du tok utgangspunkt i.

  Og mitt siste punkt er kun hvordan jeg føler det når jeg bruker enheten, at på samme sider hadde non-iPhoneenheter en tendens til å oftere tolke scroll som linkeklikk, og at dette var litt frustrerende.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *