Spiseforstyrrelsebatteri med tjukkasoperasjon

Fett. Søndagskveld gikk strømmen. Og telefonnettet. Og følgelig også TV og internett og alt som er gøy. Joda, man kan spille millionær og othello (som man også gjorde), men etter en sånn 12-14 timer uten internett og TV og telefon, så begynner man sånn smått å undre på hva som egentlig foregår der ute i verden. Man trenger radio. Siden alt annet ikke virker liksom da.

Spiseforstyrrelsebatteri med tjukkasoperasjon

Så man finner seg en radio. Som går på strøm. Eller batterier. Bare det lille problemet at batteriene som man har i huset ikke er den typen batterier som passer til radioen. Den typen som radioen gjerne vil ha er av typen C, sånne feite batterier som ser ut som de burde hatt litt lavkarbo, og de batteriene man har er av typen AAA, de som ser ut som de aldri har gjort annet enn å ha gått rundt med en spiseforstyrrelse.

Dessuten er de kortere. De små altså. De er kortere enn de store.

Løsningen er enkel. Man finner frem den tykkeste teipen man har, i mitt tilfelle var det en ganske så tykk teip. og så teiper man rundt spiseforstyrrelsebatteriene til de blir like tykke som tjukkasbatteriene. Så var det det med lengden da. Man kan bruke hva som helst av strømledende metall som har omtrent passe lengde.  Jeg gjorde det enkelt og ballet sammen litt aluminiumsfolie til det ble passe stort.

Vips, så er radioen i gang. 

PS: Man kan godt bruke ledningsstumper og 9-voltsbatteri om det er det eneste man har tilgjengelig. Eller hva som helst. Om du gir radioen din 4,5 volt eller 6 volt eller 9 volt spiller liten rolle. Sykkeldynamo, teip og ledninger funker også. Hvis man er en jævel til å tråkke da.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *