Send inn falske tips til 400 35 000

Kort post, enkelt budskap. Ønsker du at de verste råkjørerne skal ta det med ro akkurat rundt skoleveien? Eller der du skal kjøre akkurat nå? Klart du ønsker.

Det fine er at stadig flere råkjørere organiserer seg med SMS-varsling hvor det er fartskontroll. UP liker ikke dette, men jeg tenker at vi heller kan snu det hele og få sendt ut varsel om kontroller i hytt og pine. Falske varsler om kontroller altså.

Enkel løsning, bare send SMS til 400 35 000 (vanlig SMS-takst) med informasjon om stedet du ønsker at råkjørerne skal få varsel om at det er kontroll på. Skriv inn sted, veinummer og retning. Det er sikkert lurt å få sendt meldinger fra forskjellige numre, da det etterhvert vil oppdages at varslene er falske.

20 thoughts on “Send inn falske tips til 400 35 000”

 1. Problemet ditt Tor Arne. Er jo det at “råkjørerne” up tar. Er de som kjører fort på motor veiene. Men i motsetning til veldig mange andre, ikke kjører fort forbi på skole veiene. Så tror ikke dette hjelper så veldig. For er få mødre som har sms varslingen, når de kjører de minste til skolen 😉

 2. Tar ikke det problemet så veldig personlig egentlig, men det er klart et hull i opplegget at ikke alle råkjørere lytter til sms-varseltøyset. Vi må nok skremme de mødrene ved hjelp av en annen metode 🙂

 3. Bare send inn falske tips så blir du sperret og/eller anmeldt. Dust. Disse tjenestene er lovlige om du ikke klarer å lese artikkelen.

 4. Hvorfor skal man bli anmeldt? Og hvordan skal man bli anmeldt?

  De kan sperre deg fra å rapportere til tjenesten, men imens har du gjort gatene litt trygge der du varsler om, som sjefen for Easytraffic sa: “Vi har sett at folk bremser ned lenge før de kommer til en kontroll.” Så flott! 🙂

 5. Dust? Knallbra argument Camilla, det gjorde dagen min bedre 🙂 Ingen steder har jeg skrevet at tjenesten var ulovlig. Det er ei heller ulovlig å oppfordre til å sende falske varsel om fartskontroll er det vel?

 6. Godt initiativ. Problemet er at disse idiotene som benytter disse tjenestene er så navlebeskuende at de ikke ser at de utsetter andre mennesker for fare ved å varsle “værstingene” om en kontroll. Disse idiotene har sikkert ikke tenkt på at kriminelle også benytter bil for å forlytte seg fra A til B og således blir varslet av slike tjenester. Problemet er at mennesker som abonnerer på slike tjenster er ofte de som syter og klager mest på politiet, men som bidrar minst selv i samfunnet. Tenk å legge til rette for at kriminelle blir varslet når politiet har kontroller da gitt…

 7. Var en politimann som holdt på å miste jobben sin pga at han prøvde å sabotere en sånn tjeneste. Var ansatt på et lennsmannskontor på Vestlandet tror eg det var.

  Skal se om eg finner saken.

 8. Hvor står det at han kom til å miste jobben? Jeg leser at han ble utestengt fra tjenesten, og det er helt greit. Og at kan han vente seg en “reprimande fra sin arbeidsgiver”. hehe, ja jeg tenker kollegaene hans ved lensmannskontoret virkelig gav ham inn. 🙂

 9. Det vet eg, men kommer ikke utav artikkelen. Du får høre med han som startet opp politiet.net. Han hadde saken liggende ute på nett før, men finner ikke den nå.

  Jobber for en konkurerende radartjeneste ( http://www.radarvarsling.no ) som har fått vannvittig mange nye kunder etter denne (altså dagens) sak i VG ble publisert. 😀

  Ha en fin kveld og kjør forsiktig!

 10. Personlig så kjører jeg for “fort” på E18 fra Drammen til Kragerø om sommeren, men jeg er ikke for personer som kjører for fort ved skoler og i tettbebygde strøk.

  Vil bare gjøre oppmerksom på at “råkjøring”/høy fart i seg selv ikke er nok til å skape en ulykke. Skal ikke lenger tilbake til mandag, før man kunne lese om en ulykke på E18 like etter Kragerø, årsaken var prating i mobil og uoppmerksom sjåfør.
  http://www.ta.no/nyheter/article5334396.ece

  Så kan man jo også analysere mange av de andre ulykkene som har vært på E18 fra Drammen til Kristiansand. Tar man et raskt søk på sol.no så finner man ut at mange av ulykkene er møteulykker.

  Før var det kun 2 felts og 80 fra drammen og ned mot Horten, da var det mange ulykker. Men etter at det ble 4 felts vei og økning til 100, så har antall ulykker sunket. Dette fordi man har mulighet til å kjøre forbi campinger biler og lasterbiler, som ligger under fartsgrensen på en trygg måte uten å måtte bevege seg over i motsatt kjørefelt.

  Jeg er helt enig i at skikkelig råkjøring, pressing oppi rumpa på bilen foran og kjøre sikksakk mellom biler ikke er akseptabelt, men at man på tør asfalt med lite biler kanskje beveger seg over fartsgrensen på maks 10-20 km/t på motorvei, ser jeg på som noe alvorlig i det hele tatt og denne trangen etter å kun få inn penger i statskassen gjør folk forbannet. Lag heller 4 felst vei hele veien fra Drammen til Kristiansand/Stavanger. Deler av denne strekningen er ikke lagd for så mye trafikk og særlig ikke når folk blir utålmodige av å ligge bak en bil som ligger under fartsgrensen og tar farlige forbikjøringer i motsatt felt.

 11. Personlig så kjører jeg for “fort” på E18 fra Drammen til Kragerø om sommeren, men jeg er ikke for personer som kjører for fort ved skoler og i tettbebygde strøk.

  Vil bare gjøre oppmerksom på at “råkjøring”/høy fart i seg selv ikke er nok til å skape en ulykke. Skal ikke lenger tilbake til mandag, før man kunne lese om en ulykke på E18 like etter Kragerø, årsaken var prating i mobil og uoppmerksom sjåfør.
  http://www.ta.no/nyheter/article5334396.ece

  Så kan man jo også analysere mange av de andre ulykkene som har vært på E18 fra Drammen til Kristiansand. Tar man et raskt søk på sol.no så finner man ut at mange av ulykkene er møteulykker.

  Før var det kun 2 felts og 80 fra drammen og ned mot Horten, da var det mange ulykker. Men etter at det ble 4 felts vei og økning til 100, så har antall ulykker sunket. Dette fordi man har mulighet til å kjøre forbi campinger biler og lasterbiler, som ligger under fartsgrensen på en trygg måte uten å måtte bevege seg over i motsatt kjørefelt.

  Jeg er helt enig i at skikkelig råkjøring, pressing oppi rumpa på bilen foran og kjøre sikksakk mellom biler ikke er akseptabelt, men at man på tør asfalt med lite biler kanskje beveger seg over fartsgrensen i maks 10-20 km/t på motorvei, ser jeg ikke på som noe alvorlig i det hele tatt og denne trangen etter å kun få inn penger i statskassen gjør folk forbannet. Lag heller 4 felst vei hele veien fra Drammen til Kristiansand/Stavanger. Deler av denne strekningen er ikke lagd for så mye trafikk og særlig ikke når folk blir utålmodige av å ligge bak en bil som ligger under fartsgrensen og tar farlige forbikjøringer i motsatt felt.

  Man mister respekten for fartsgrenser, når de er alt for lave og ikke står i stil til forholdene. Store deler av E18 er jo 70, som er alt for lavt. Hvis man kjører landeveier som er enda smalere enn E18, så kan man lovlig kjøre i 80. Selv om dette virker mye mer skremmende og uforsvarlig enn å ligge i 70 på en motorvei.

 12. Helt enig i at høy fart på en god firefelts vei er tryggere enn noe lavere fart på en dårlig tofelts. Men er det ikke litt slik at trafikken beveger seg litt over fartsgrensen uansett om den er 70 eller 100? Uansett, hvis ulykken først er ute er det voldsomt mye mer kraft i en kollisjon eller i 100km/t i forhold til en kollisjon i 70km/t.

  Økningen i bremselengde er også svært vesentlig, siden man ofte får bremset _litt_ før det smeller. Her er en artig liten sak med bremselengde illustrert: http://www.vegvesen.no/Fag/Trafikk/Trafikksikkerhetskampanjer/Fart/Beregn+kollisjonsfart

 13. Hei greit nok at bremselengden øker Tor Arne Pedersen, men har du prøvd dette i praksis?
  Og evt hvordan bil bruker du?
  Det er faktisk stor forskjell på biler og hvor gode bremser de har
  http://www.klikk.no/motor/bil/article362114.ece

  Det beste som kunne skjedd i norge er 4 felts motorvei med midtdeler på hovedveiene som har mest trafikk, alt annet er en skam.

  Ikke for å være frekk eller fornærme noen? Men hva er ulykker og hva er selvmord?
  http://nrk.no/nyheter/distrikt/ostafjells/telemark/1.7300429
  Her snakker vi om rett vei og en fysisk hindring mellom feltene.

  Så lenge trafikken går samme vei og det er fysisk hindring mellom feltene, så er det ikke som tilsier at en ulykke skal oppstå. Særlig ikke når det er 4 felt og forbikjøring på venstresiden.

  Jeg savner og etterlyser statistikker som tar for seg flere ting enn bare farten. Hvordan var bremsene, hvordan var dekkene, var personen beruset, tok de en farlig forbikjøring?

  Selv om jeg kjører litt over fartsgrensen på motorveien, så tar jeg ikke farlige forbikjøring på 2 feltsvei, her ser jeg hver eneste sommer rare og farlige forbikjøringer som kun er flaks at ikke ender opp med kollisjon.

 14. Bremser, biler, dekk, psykisk ustabile mennesker, rus og dårlige veier er alle medvirkende årsaker til ulykker. Det er fart også. I teorien er det fint med fire felt og supre veier over alt, men det er ikke en realitet i dag eller i overskuelig fremtid. Reduksjon av fart er en enkel og billig metode for å få ned antall ulykker, samt redusere konsekvensene ved ulykker. Jeg mener ikke at man skal utelukke andre tiltak av den grunn, men spille på flere hester.

  Og uansett bremser og dekk økes bremselengden med kvadratet av fartsøkningen 😮 (2x fart=2×2=firedobbel bremselengde) I både teori og praksis. Pluss så klart at man kommer lengre på reaksjonstiden før man før begynt å bremse i det hele tatt..

 15. Jeg er fortsatt uenig med både deg og statens vegvesen når det gjelder bremselengde.

  Søkte litt på nettet og fant en test fra en helt vanlig tysk bil i mellomklassen.
  Den har en stopplengde på kun 23,4 meter fra 80-0
  Vegvesenet opperere med en mye lengre stoppelenge selv etter at man har reagert og trår inn bremsen.
  Tallene vegvesenet stemmer ikke og du vil helt klart ikke treffe objektet i 50 km/t fordi du kjører 10 km/t fortere.

  Jeg er villig til å bruke min privatbil på en lukket plass for å bevise dette. Sett gjerne opp en oppblåsbar bil med målere som kan måle hvor stor fart jeg har, hvis ikke klarer å stoppe.

 16. Her er testen fra 80-0
  http://www.f-b.no/nytte/test-tysk-topplos-duell-1.2536374?startdate=01.09.2010

  Har også en hvor de har testet fra 100-0
  http://bilmagasinet.dk/article/48756
  Her har de beste 37 meter som stopplengde, og vegvesenet side siden kalkulerer at en bil skal bruke 50 meter på å stoppe. Må heller ikke glemme at mange biler i dag heldigvis har bremsekraft forsterker, som gjør at med engang du trykker litt fort på bremsen, så skjønner bilen at det er noe på gang og bremser enda hardere enn du presser på pedalen.

  Vi bilister betaler 60 milliarder årlig, så lite som 12-18 milliarder blir brukt på vei og veisikring, vi må slutte å syns at det er greit.

 17. Du kan være uenig med Statens vegvesen i at stopplengden ikke er 50 meter.

  Stopplengde er bremselenge+(reaksjonstid*fart i km/t*1000/3600). I tilfellet beste bil i testen du viser til er da stopplengde ved 1 sekund reaksjonstid lik 23,4m+(1*80km/t*1000/3600)=45,4 meter.

  Bremselengde er lik fart i meter pr sekund*fart i meter pr sekund/(2*friksjon*gravitasjonsakselerasjonen). Friksjonen er kombinasjon av luftmotstand, underlag og bremser.

  Det nytter ikke å være uenig i at hvis bil A kjører i 80 og bil B i 90, og bil A akkurat klarer å stoppe for en hindring så vil bil B treffe hindringen i ca 50km/t, for det tallet er konstant ved like forhold for bil A og bil B og ett sekunds reaksjonstid. Du viste til en test bremselengde på 100-0 og den er da 37 meter for den beste bilen. I tillegg kommer lengden man kjører på ett sekund reaksjonstid (27,7 meter i 100km/t) og total stopplengde er da 64,7 meter, hele 19,3 meter mer enn om bilen ble kjørt i 80. Hvor høy fart man kan bremse ned fra på 19,3 meter med supre bremser og supre dekk? Jo ca 70km/t! Om du kjører i 80 med BMWen og akkurat klarer å stoppe, treffer du hindringen i 70km/t om du kjører i 100 i utgangspunktet.

  Sett at du er supermann og reagerer på 0 sekunder. BMWen i 80 stopper på 23,4 meter, mens i 100 stopper den på 37 meter. Hele 13,6 meter lengre. Hvor fort man klare å bremse ned på fra 13,6 meter? Ca 58 km/t. Er du supermann, har verdens beste bremser og dekk, vil du treffe hindring i 58km/t om du kjører i hundre, hvis du akkurat klarte å stoppe for hindringen i 80. Fakta.

  Hvis du fortsatt ikke tror det, test i vei og du vil finne at dette stemmer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *