Når jeg blir samferdselsdiktator

Da skal vi få ned utslippene fra forbrenningsmotoren kjapt og enkelt.

I stedet for å hasteforby diesel når utslippene blir for høye, og etterhvert slite med co2-utslipp fra alle man tvinger over til bensin, i tillegg til å plage folk, kan man prøve følgende plan:

Doble drivstoffprisen og (minst) halvere kollektivprisen. Forbedre kollektivtrafikken, og lage gratis parkering ved knutepunkt for kollektivtransport. 

Før du går amok med grunner til å ikke gjøre det – fornuftige fradrag kan gjøre dette mulig. For det første vil det komme inn en del mer penger, så man kan droppe bompenger. Bare for å bli kvitt den utrolig plagsomme og kostbare måten å dra inn penger på.  Det vil det finnes folk som pr i dag er så avhengig av forbrenningsmotorbil at de burde få fradrag for ekstra utgifter, for eksempel transportnæring og bevegelseshemmede. Inntil det finnes gode elbilalternativ for disse også vel og merke.

Det bør i utgangspunktet være så dyrt å kjøre bil at man når som helst kan parkere bilen og komme seg billigere videre med buss. Og så dyrt at man etterstreber å kjøre sammen mer, eller å handle for to dager på en gang i stedet for hver dag. Forbrenningsmotoren vil måtte dø, og jeg tror dette er en bedre måte enn å vente til den må forbys.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *