Lue?

I dag ble det avslørt spøkelser. Endelig! Jeg skal innrømme at jeg lenge har hatt lyst til å møte et spøkelse. Eller i det minste se eller høre bevis for spøkelser. Så kult det hadde vært. Jeg følger stadig med på TV-programmer som Åndenes makt for å se om de har fått noen på film, men nei. Noen kule filmeffekter har de hatt med, men det er alltid tydelig at det er rekonstruksjon.

I dag ble det endelig lagt ut et lydopptak av et spøkelse. Endelig! Spøkelset sier “hører du meg?”. Lydopptaket ble spilt inn av Norwegian Ghost Hunters og til og med lagt ut av selveste NRK.

Jippi! Første gang jeg hørte lydopptaket kunne jeg høre det. Jeg satt intenst og lyttet etter noen som sa “hører du meg?”, og ja, jeg hørte det! Fortsatt noenlunde imponert, og litt undrende kuttet jeg lyden ned i Audacity, ja det kan forresten du også gjøre for Audacity er gratis. Jeg satte lyden på loop, jeg satte hastigheten ned, jeg fjernet støy og hørte igjen og igjen. Men jeg hørte ikke “hører du meg?” lengre. 🙁

Jeg er riktignok ingen logoped, men dette spøkelset har rett og slett ingen h’er eller r’er eller m’er eller g’er i spørsmålet sitt. Sier det kanskje “lue?”. Ikke for det altså, hverken l eller u eller e er særlig tydelig heller, så jeg ser ikke bort fra at det er en knirkelyd. Det kan jo kanskje høres litt ut som noe slitt gummi som gnikker frem og tilbake. Omtrent som en rask vindusvisker.

Egentlig, jo mer jeg hører på lydopptaket, det eneste som står igjen av både “hører du meg?” og “lue?” er tonefallet. Ingen lydering av bokstaver overhodet er med.

Pokker.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *