Jeg tømte brus i komputeren Herr Datamaskinreperatør, hva gjør jeg nå?

Første først: Napp ut strøm og batteri. NÅ. Dette er en av de gangene du ikke venter til du har lagret det filledokumentet du jobber med, eller på at datamaskinen skal avsluttes på korrekt måte.

Så legger du datamaskinen opp ned på et håndkle mens du finner frem skrujern. Skru opp tastaturet og se hvor mye søl det er. Er det kun søl i tastaturet er du heldig, da er det bare å vaske og tørke det, og vips ferdig. Neeei, forresten, ikke helt vips. Husk at det må tørke ganske lenge. Har du det travelt, så ta i bruk sånne fuktsugerposer som du har tatt vare på hver gang du har kjøpt en ny dings, eller bruk rett og slett ris. Pakk inn risen i papir eller noe, så du ikke ender opp med ris mellom tastene seff.

Er det søl videre nedover i datamaskinen er det på tide å skru den i fillebiter. Hold orden på skruer.

Vask:

Nei
Neei!

Det meste kan vaskes med sprit. Isopropanol får du kjøpt på bensinstasjonen. Hørt på en bensinstasjon: Nei, vi har ikke isopropanol, men vi har 2-propanol. Doh!

Unntakene er viften, skjermen og harddisken. De holder du spriten unna. Skjermen vasker du med fuktig miljøklut, harddisken vasker du ikke og viften blåser du ren.

Sett maskinen til tørk etter vask, og skru sammen når den har tørket ferdig. Ikke få deler til overs. Lykke til!

Nei.
Nei!
NEI
Nei, ikke det heller.
Rene mekaniske deler kan vaskes i vann, men tørketiden er lang
Sprit opp datamaskinen! Med unntak av harddisk, vifte og skjerm.
nei
Viften kan blåses ren. Ikke bruk for mye kraft.
Ferdig vasket, til tørk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *