Jeg savner nynazisten

I gamle dager hadde vi nynazister. De flagget og tagget med hakekors, og de kledde og tedde seg som nynazister. De ropte at svartskaller måtte ut og at hvit arisk rase var overlegen alle andre.

Det var tider det.

Det fine med disse gode gamle nynazistene var at de var tydelige og ærlige med hensikten og hatet sitt. Du visste hvor du hadde dem.

I dag er det vanskeligere. I dag har vi ikke nynazister lengre, vi har fått nettsteder som kaller seg for frie og uavhengige nyhetssider i stedet. Tidligere aktive i for eksempel Vigrid har i dag “tatt avstand fra” Vigrid og driver i stedet nettsider som for eksempel frieord.no. Helt tilfeldigvis passer alle “nyhetssakene” på et sådant nettsted perfekt inn i verdensbildet til Vigrid. Utlendinger, flyktninger og innvandrere  bråker, dreper, voldtar og stjeler. Nyhetssaker om vellykket integrering, eller tilfeller av rasisme, eller når hvite nordmenn gjør noe galt hoppes bukk over.

For de fleste er dette greit å gjennomskue, men likevel dukker det opp overraskende mange i feeden min, både på Facebook og Twitter, som ikke problemet med sider som frieord.no. Sist ut nå gruppeleder for Gjøvik Frp, Jøran Ødegaard. Det får meg til å undre på om han hadde sett på det som like uproblematisk om det dukket opp et såkalt fritt og uavhengig nettsted som utelukkende postet saker om vold, drap, voldtekt, annen kriminalitet og rask som var utført av Frp-medlemmer og Frp-tilhengere. Daglig og i årevis. Hadde dette nettstedet virket redelig nok på Ødegaard? 

Vel, jeg har mange ganger påpekt at frieord.no ikke er en troverdig kilde, av årsakene nevnt ovenfor. Like fullt opplever jeg at folk forsvarer nettstedet, og argumenter med at det virker troverdig nok. Da får jeg litt fnatt og har derfor sjekket nærmere rundt siste sak noen i min feed har postet fra frieord.no. 

Påstand: “Kun 10 prosent av båtflyktningene i Middelhavet er reelle flyktninger”. Det er ren løgn. Oppgitt kilde er hegestorhaug.blogg.no.

Løgnen kom i stand ved at oppgitt kilde lyver litt og skriver litt sant. På hegestorhaug.blogg.no står det under overskriften “Flest “flyktninger” fra turistlandet Gambia”:

“Hvorfor forteller ikke norske medier oss den fulle sannheten om hva som skjer i og rundt Middelhavet? De fleste er unge menn som kommer båtveien til Italia fra ferieparadiset Gambia.”

Hvilket også er løgn. I samme post hos hegestorhaug.blogg.no kommer det også noen avsnitt som er sanne, men de har selvfølgelig frieord.no utelatt. 

Hegestorhaug.blogg.no oppgir rights.no som kilde. Rights.no lyver ikke like direkte, men fordekker sannheten i stedet. Det vil si, overskriften “Gambia produserer flest båtflyktninger” er jo jug da, og påstanden om at oppgitt kilde ikke publiserer dataene er feil (fønni forresten, rights.no oppgir IOM som kilde, men skriver samtidig at de ikke har fått tallene derfra men via Politiken).

Fra IOM selv kan det leses at tallene rights.no oppgir er korrekte. Det er også sant at ca 10 % av båtflykninger som ankom Italia januar-mars i år var fra Syria. Det som utelukkes i hele rekken av uredelige skribenter her er at de fleste båtflykningene fra Syria ikke er med i tallene fordi de fleste båtflykningene fra Syria ankom Hellas. Ikke nok med det, i denne hviskeleken av en nyhetsformidling ble det plutselig til at flyktninger som ikke er fra Syria ikke er reelle flyktninger.

Pføy. Takke meg til gode gamle nynazister. De var da i det minste ærlige med hensikten og hatet sitt.

https://www.frieord.no/innenriks/kun-10-prosent-av-batflyktningene-i-middelhavet-er-reelle-flyktninger/

http://hegestorhaug.blogg.no/1430901593_flest_flyktninger_fra.html

Gambia produserer flest båtflyktninger

https://www.iom.int/news/over-10000-migrants-arrive-italy-sea-1st-quarter-2015

http://www.msf.org/article/greece-alarming-increase-number-refugees-arriving-greek-islands-and-assistance-urgently