Innebygget ftp-støtte i Ubuntu

I dag var det noen som trengte hjelp med ftp i Ubuntu. gFtp har jeg sluttet å bruke. Det finnes en enklere metode. Og det er så enkelt, at hvis det ikke var for svadaen helt først i posten her, så hadde dette antakeligvis blitt historiens korteste bloggpost. Nå er den nok kanskje bare nummer tre.

Jeg klikker bare på Steder og Hjemmemappe først. Da kommer Nautilus (filbehandleren) opp. Så trykker jeg på F3 (Eller Vis, Ekstra område i menyen). Deretter klikker jeg i området til høyre og trykker Ctrl+L (eller menyen Gå, Plassering).

Taster inn ftp://hitthebutton.org og vips så spør den etter brukernavn og passord. Eller, det gjør den jo ikke, for jeg huket av for “husk passord” første gang jeg gjorde dette.

Bare husk å ha med protokollangivelse (ftp://) selv om stedet du kobler deg til heter ftp.blabla.no. Altså ftp://ftp.blabla.no.

Da er det bare klikk og dra og gjør som du vil, lett som en lek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *