Illustrert samfunnsvitenskap

Igjen, for rundt 158. gang tryner jeg på tittel. Dette skal ikke handle om samfunnsvitenskap, men jeg syntes det hørtes litt fengende ut, så da må jeg nesten ta med noe om samfunn og illustrere dette. Jeg føler at snake-illustrasjoner er alt for lite brukt innenfor samfunnsvitenskap, så jeg trår til med denne:

Det er godt mulig at man føler seg mer levende i den til høyre, men plutselig så føler man seg mer død.

Og det er vel noe med død som gjør at Hjorthen ler seg ihjel. Ikke bokstavelig håper jeg, for da må vi nesten vurdere forbud mot dårlige kommentarer på VG.

Forventet levealder i Norge er rundt regnet 80 år, 8 måneder og 12 dager, mens den i Russland er cirka 67 år, 9 måneder og 18 dager.

Dette er virkelighet. Eller, nei DETTE er ikke virkelighet, dette er bare en tøysete bloggpost for å illustrere et poeng, men poenget er virkelighet. Altså at noe ufrihet kan være lurt, hvis det er lur ufrihet. Det har så klart vært noen feiltrinn, som forbud mot rullebrett, men i det store og hele beveger vi oss i noenlunde riktig retning. Som illustrert øverst i midten.

Å argumentere for proffboksing som Nore gjør, er nesten bare litt komisk. Grisebank kan være god underholdning det altså, men da kan det være litt lurt å satse på ikke-virkelig grisebank. Underholdningsvold på film for eksempel. Problemet med proffboksing er at det er ekte vold. Ekte vold er noe vi aller helst bør være mot.

Forstå ikke dette nå som jeg er for at vi skal forby alt vi ikke liker og alt som kan være skadelig og også påby alt som kan gjøre det mindre skadelig, for det mener jeg ikke. Jeg tror vi kan satse på en mellomting. Påbud om bruk av bilbelte=lurt. Påbud om bruk av hjelm hele dagen=teit. Forbud mot ekte vold som underholdning=lurt. Antakeligvis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *