Grillmat. God marinade og rosmarinpoteter.

Denne maten er så god at den fortjener en post. Det er snakk om marinert kylling på grillen og potetbåter stekt i ovnen.

Råvarer marinade

Marinade:
En hel chili, 8 hvtiløksfedd, saften av en lime, et par kvaster rosmarin og salt og pepper. Og olje. Helst olivenolje, men rapsolje funker også.

La kyllingen ligge i marinade et par timer. Det funker forresten fint med annet kjøtt enn kylling også. Jeg deler kyllingfiletene i to på langs, rett og slett fordi de er enklere å grille sånn.

 

Kylling. Marinert,

 

 

Potetene deler jeg i fire, og har på 8-

10 fedd hvitløk, en haug med kuttet oliven, rosmarin, salt og pepper. Vendes i olje. Nok olje. Disse stekes i ovnen til potetene blir litt gyldne.

Grillen bør være god og varm. Jeg gikk på en smell i dag.

Hadde glemt å kjøpe mer grillkull og hadde litt lite. Da må man improvisere. Jeg sagde opp noen biter tørr bjørkeved og slang på noen steiner på grillen.

Grill med ved.

Viktig da at man

Poteter med rosmarin, hvitløk, oliven, salt og pepper.

tenner på bjørkeveden en stund før grillkullet. Jeg trosser helt glatt branneksperters anbefaling om å ikke sprute på tennveske etter man har fatet fyr for å få dette til. Lærte nok i dag at man med fordel kunne fordelt bjørkeveden litt mer sporadisk og fylt på med grillkullet etter 20 minutter eller noe sånt. Det hadde gått bedre. Men dette funket også da.

Kyllingen, eller annet kjøtt, er tredd på spyd for å lettere kunne snus og snus. Jeg vandrer rundt som en zombie og snur og snur hele tiden til maten er ferdig.

Soppen ble snurret så vidt i marinaden som var igjen etter kyllingen var ferdig marinert og spiddet. Sopp trekker fort til seg olje, så en kjapp snurring i marinaden holder.

Spyd er enkelt å snu.

 

Ferdig stekte poteter

 

 

 

 

 

Ferdig. God mat.