Frys! Det er vennepolitiet!

Legg rolig fra deg det tastaturet, og ikke ta tommelen opp!

Det er ikke første saken av sådan karakter dette, og neppe den siste. Mariknotten barnehages ledelse har bestemt at ansatte ikke har lov til å være venner på facebook. Det er ganske spenstig. Enda mer spenstig er argumentene for forbudet. I følge fvn.no er hensikten å hindre “glipper”. Glipper? Hva slags glipper snakker vi om her? Det presiseres at det ikke er snakk om taushetsbelagt informasjon, og da er jeg litt usikker på hva som egentlig menes.

Det ser ut til at forbudet mot facebookvenner kun gjelder for foreldre/foresatte av barn som går i barnehagen. En ansatt har altså lov til å være venn med naboene til foreldrene til barna som går i barnehagen, eller søsknene til foreldrene til barna som går i barnehagen, eller.. tja… i prinsippet da hele facebooks befolkning, bare utenom akkurat de foreldrene til akkurat de barna som går i barnehagen. Og alle disse andre, som altså ikke er foreldre til akkurat de barna som går i barnehagen, kan det vel også glippes til? Hvis man er disponert for å glippe mener jeg. Ikke vet jeg, det bare glapp ut av meg.

Et annet aspekt er vel om dette kun skal gjelde facebook, eller andre sosiale sammenhenger også. Forbud mot vennskap i virkeligheten? Møtet på butikken? Kanskje man kan påby de ansatte å løpe i motsatt retning hver gang en forelder er i syne.

Man bør vel være bevisst sin kommunikasjon, enten det er på kafeen, i butikken eller på nett. Og det kan være helt greit å ikke være venner med foreldre, men så vidt jeg kan forstå må dette være noe de ansatte selv regulerer etter sine behov og begrensninger.

Til sist undrer jeg bare litt på hva slags rett ledelsen i barnehagen har til å pålegge en slik begrensning for den ansattes bruk av fritiden. Og hva blir konsekvensene ved brudd på regelen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *