En ganske så unøyaktig pizza-oppskrift

Oppskriften min på pizza er ganske unøyaktig, og det er fordi jeg ikke bruker noen oppskrift akkurat. Jeg lager fire pizza på en gang, for da kan vi spise to, og fryse to. Vips så har man hjemmelaget ferdigpizza i fryseren, og det kan jeg love deg er ganske digg når du plutselig har lyst på mat, men ikke noe lyst til å lage mat. Dessuten er det sunnere og billigere enn kjøpingsferdigpizza også.

Det går omtrent sånn:
Finn frem den digre bollen til kjøkkenmaskinen. Ha oppi
* omtrent 18 dl mel
* cirka to ts salt
* rundt en pose tørrgjær
og bland det sammen litt. Så tar du
* en god klunk olivenolje – en desiliter eller to.
* passe med lunkent vann. Passe mengde finner du ved å ta noe vann, starte kjøkkenmaskinen og tømme på litt og litt til deigen er så myk at den ikke er for hard, og så hard at den ikke er for myk.

Mens deigen hever lager du pizzafyll. Du kan knuse tomater selv, men det er billigere og like bra med ferdigknust tomat på boks. To bokser knust tomat er passe. Hvis du ikke elsker å vaske tomat av kjøkkeninnredningen finner du en stor kjele og tømmer oppi den knuste tomaten, en spiseskje eller to med pizzakrydder (oregano og basilikum), og noen finhakkede hvitløksfedd. Jeg tar fem-seks. Dette må koke en stund, sikkert 15-30 minutter, helt til tomatsausen har blitt så tykk at den ikke er for tynn. Sett den så til side, og vent til den er kaldere enn lunken, sånn at du ikke vraker gjæringsprosessen til pizzabunnene når du smører den utover.

Mens du venter på det kan du raspe en halvkilo ost, skjære noen ferske sopp i skiver som du tar i en bolle og tømmer olivenolje over og flytter litt rundt sånn at alle soppskivene får litt olje på seg.

Til resten av fyll kan du bruke tacokryddret karbonadedeig (en halvkilo er passe til fire pizza) eller skinke. Jeg synes skinke alene er litt tamt, så når jeg lager skinkepizza slenger jeg på litt pepperoni, eller jubelsalami som jeg deler i litt mindre biter.

Hakket løk, mais, og hva som helst som du liker på pizzaen kan ordnes nå.

Så må det bakes ut fire store pizzabunner, ha på tomatsausen, kjøttet, osten, og alt det andre, og sikkert litt mer pizzakrydder, og stek en passe lang stund på ca 225 grader.

De to pizzaene som skal fryses kan man ta ut av ovnen etter at osten har smeltet, men før deigen blir brun – sånn at den tåler å bli stekt litt mer etter frysing.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *