Datamagasin angrepet

Sjelden jeg leser IT-avisen, men jeg ble lurt inn i dag av en bit.ly-adresse. IT-avisen har blitt infisert av dårlig journalistisk arbeid. Hvilket jo er grunnen til at jeg sjelden leser det så klart. Vips, så er jeg tilbake til sist jeg irriterte meg grønn over dårlig arbeid og faktafeil. Venstrehånda verker, munnen snurper seg sammen til nær-Siv-Jensen-snurpemunn, og blodåren i panna dunker hardere enn på lenge.

Dårlig foto. Med vilje. For å illustrere poenget.

Det er en så enkel sak som at bloggen til Sohaib Athar har blitt infisert av skadelig kildekode det skrives om. Saken er forholdsvis liten, likevel tryner IT-avisen på flere ting. Så grenseløst irriterende.

IT-avisen oppgir kilden til bildet av Sohaib Athar til å være techcrunch.com. Kremt. Det er godt mulig IT-avisen har kopiert bildet derfra, men kilden til bildet er vitterlig Sohaib Athar selv.

Videre leser jeg at de advarer mot å gå inn på bloggen, i tilfelle den fortsatt er infisert. Hm? Hvor lang tid ville det tatt IT-avisen å sjekke om det var tilfelle? Jeg sjekket dette i går kveld, allerede før saken til IT-avisen var skrevet, og siden til Sohaib Athar er ren og frisk.

Jeg føler her for å advare mot å gå på IT-avisen sitt nettsted i tilfelle den dårlige journalistikken vedvarer. Det eneste du blir kvitt er noenlunde kontroll på faktiske hendelser.

En tredje feil klarer de jammen også å skvise inn. Det skrives at:

Sohaib, som til daglig jobber som IT-konsulent og må forventes å ha vært borti slikt før, nevner ikke kompromitteringen av siden sin med ett ord, verken på bloggen eller på Twitter-kontoen.

Hvilket er tøys. På twitterkontoen sin, @ReallyVirtual, kunne Athar fortelle dette dagen før IT-avisens oppslag.

Sukk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *